Biografie

Wat doe je als je vette funk wil maken in een band met de grootst mogelijk bezetting? Dan richt je die op, was de conclusie van Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (zakelijke leiding). De band werd na een intensieve auditieronde opgericht in 2014 en is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als het popcircuit.

Optredens volgen snel in Bethany’s Jazzclub en inmiddels gaat het hard! Optredens met zanger Steffen Morrison in Noorderlicht en in de Sugar Factory met Anton Goudsmit  vestigen onze naam en live reputatie. Medio 2017 staat de release van onze eerste CD/LP gepland, met eigen werk van Efraïm Trujillo. Deze opnames zijn mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfundingactie bij Voordekunst.

De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt natuurlijk ook stukken van (bijvoorbeeld) Herbie Hancock en Fela Kuti. De grote ritmesectie met percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

Een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band, die elk feest op zijn kop zet!