Over ons

Waarom een vette groove maken met vijf man als het ook met negentien man kan? Amsterdam Funk Orchestra geeft het antwoord op die vraag en laat zien dat meer beter is. Master of ceremonies Efraïm Trujillo (bekend van The Ploctones en The Preacher Men) zweept het orkest op, de zeskoppige ritmesectie zorgt er voor dat stilstaan geen optie is. Er gaat gezweet worden, dat is zeker. Dit is hoe we funk maken in de 21e eeuw, dit wil je zeker niet missen!

Efraïm Trujillo

_DSC1700

Efraïm Trujillo werd geboren in Lynwood, Californië. Op zesjarige leeftijd begon hij klarinet te spelen, later ook saxofoon. Sinds zijn jeugd is Amsterdam zijn woonplaats. Hij studeerde in 1994 af aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting UM (uitvoerend musicus). In 2019 behaalde hij zijn masterdiploma aan hetzelfde instituut. Zijn onderzoek naar de Blues werd beloond

Trujillo speelt op grote jazzpodia met The Preacher Men, The Ploctones & New Cool Collective Big Band. Ook werkte hij samen met het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In 2017 en 2018 werkte hij als arrangeur voor het Nederlands Jeugd Jazz Orkest. Hij is muzikaal leider, dirigent en arrangeur van het Amsterdam Funk Orchestra. In 2019 won hij met zijn muziekgroep The Preacher Men de Edison Public Award.

Efraïm speelde op het North Sea Jazz Festival in Nederland, het Standard Bank Jazz Festival in Zuid-Afrika, het Tokyo Jazz Festival in Japan en nog veel meer festivals. Daarnaast werkte hij jarenlang voor de NTR-radioprogramma’s Mijke & Co Live. Daar kreeg hij de kans om te spelen met en te arrangeren voor verschillende artiesten zoals Oleta Adams, Dr. Lonnie Smith, Gregory Porter, George Duke en Chris Potter.